Migrare Google Apps

Mar 23, 2013

  Datorita scaderii preturilor si a cresterii calitatii serviciilor oferite de Cloud Computing, din ce in ce mai multe companii decid sa migreze o parte din serviciile interne catre cloud. Avantajele sunt net in favoarea ‘norisorilor’. Amintim mai jos cateva:
1. fiabilitate crescuta deoarece serviciile respective nu mai depind de hardware-ul clientului si nici de banda alocata acestuia de internet
2. acces de oriunde, nu mai exista limitarea accesului din reteaua interna sau folosirea de clienti de vpn sau de conectare la distanta
3. siguranta sporita, oferita de furnizorul de servicii de cloud
4. costuri mai reduse, deoarece nu mai sunt necesare infrastructuri complexe hardware si software in interiorul retelei companiei.
Cele mai uzuale servicii migrate sunt cele de email. In functie de profilul companiei si de serviciile folosite de aceasta, clientii au posibilitatea de a alege intre 2 mari provideri, Google Apps for Business si Office 365. Avand in vedere ca preturile sunt sensibil egale intre acestea, diferenta e doar de calitatea si natura serviciilor oferite de acestia.
In cazul Logicode, s-a optat pentru o solutie mai simpla, Google Apps for Business, datorita experientei lor anterioare cu servicii Google.

Google-Apps-logo-large

Migrarea s-a derulat pe parcursul a 2 saptamani, clientul a decis sa nu migreze mail-urile vechi si nici sa foloseasca autentificare utilizand domeniul local. Nu au existat probleme la migrare iar clientii de outlook se sincronizeaza utilizand Google Sync for Outlook, ceea ce permite utilizarea intregului portofolui de servicii mail: contact sharing, task sharing, calendar sharing.

business-google-apps-2

Categorii Noutati