Navigare articole in "Noutati"

Configurare Mozilla Thunderbird

Feb 13, 2015

Pentru configurarea adreselor de mail in clientul de mail Thunderbird, se vor urma etapele urmatoare:
1. se descarca si se instaleaza aplicatia Mozilla Thunderbird:

Download

Run

step1
step2
step3
step4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Se configureaza Thunderbird ca si client implicit de mail.

first run

 

3. se configureaza manual contul de mail.

new account

4. Se configureaza contul de mail (Nume, adresa de mail, parola de mail)

set email 1

5. Thunderbird va incerca detectarea automata a configuratiilor de mail, tip de server primire, numele serverului si criptarea. Se va selecta Configurare Manuala:

set email 2

6. IMPORTANT: se va selecta tip server de primire: IMAP, SSL: SSL/TLS (portul se va schimba automat din 143 in 993), Parola normala. Numele de utilizator este adresa de mail completa. In caz contrar nu se va putea efectua conectarea la serverul de mail.

set email 5

7. se accepta certificatul si se stocheaza exceptie permanenta:

confirma exceptia

Utilizare webmail

Feb 13, 2015

Cateva informatii utile pentru utilizatorii de webmail.
Adresa de webmail este https://webmail.intrasys.ro . Se va folosi adresa de mail completa, pentru nume si parola aferenta.
Interfata va ofera cateva informatii care nu sunt disponibile pe clientul de desktop sau cel de telefon:

Screen Shot 2015-02-13 at 12.49.30

In meniul din stanga este afisat spatiul pe disc utilizat de casuta de mail si spatiul maxim alocat (2G). Un progres bar va indica si visual spatiul ocupat. Cand nu mai este spatiu disponibil, nu se mai pot primi/trimite mailuri, de aceea rugamintea noastra este sa arhivati/curatati periodic casuta de mail.

De asemenea, in meniul de Options, optiunea de Change Password va permite schimbarea parolei contului de mail. Tot aici se pot creea reguli (Message Filters) care se vor aplica si pe aplicatia de desktop si pe cea de mobil.

Screen Shot 2015-02-13 at 12.49.42

IMPORTANT:

Pentru activarea mesajelor de raspuns automat, procedura este urmatoarea:

  • din clientul de desktop sau din cel de telefon (nu e posibila activarea optiunii din clientul web)  se va trimite un mail la [adresa personala] + autoresponse@domeniu.ro cu subiectul si mesajul ce se doreste ca raspuns automat. De exemplu, pentru activarea unui mesaj de concediu pentru utilizatorul Daniel Tiganas, el isi va trimite un mail la adresa daniel.tiganas+autoresponse@intrasys.ro , cu subiect “Out of the Office” si continut “I will on vacation from 01.01.2011 to 03.01.2011. Thank you”. Un utilizator nu poate activa autoresponse pentru alt utilizator. 
  • serverul va trimite un mail de raspuns care confirma activarea mesajului de raspuns automat.
  • pentru dezactivare, se va trimite din nou un mail la aceeasi adresa, [adresa de mail]+autoresponse@domeniu.ro. Serverul va trimite un raspuns automat care confirma faptul ca mesajul automat a fost dezactivat.

 

Lucrari de maintenanta

Feb 9, 2015

In cursul zilei de azi, 09 Februarie 2015, s-au efectuat lucrari de maintenanta si upgrade pe serverele Intrasys. Ne cerem scuze pentru functionarea defectuoasa a anumitor servicii, dar va asiguram ca lucrarile sunt in beneficiul direct al clientilor nostrii. Va multumim pentru intelegere!

Migrare Google Apps

Mar 23, 2013

  Datorita scaderii preturilor si a cresterii calitatii serviciilor oferite de Cloud Computing, din ce in ce mai multe companii decid sa migreze o parte din serviciile interne catre cloud. Avantajele sunt net in favoarea ‘norisorilor’. Amintim mai jos cateva:
1. fiabilitate crescuta deoarece serviciile respective nu mai depind de hardware-ul clientului si nici de banda alocata acestuia de internet
2. acces de oriunde, nu mai exista limitarea accesului din reteaua interna sau folosirea de clienti de vpn sau de conectare la distanta
3. siguranta sporita, oferita de furnizorul de servicii de cloud
4. costuri mai reduse, deoarece nu mai sunt necesare infrastructuri complexe hardware si software in interiorul retelei companiei.
Cele mai uzuale servicii migrate sunt cele de email. In functie de profilul companiei si de serviciile folosite de aceasta, clientii au posibilitatea de a alege intre 2 mari provideri, Google Apps for Business si Office 365. Avand in vedere ca preturile sunt sensibil egale intre acestea, diferenta e doar de calitatea si natura serviciilor oferite de acestia.
In cazul Logicode, s-a optat pentru o solutie mai simpla, Google Apps for Business, datorita experientei lor anterioare cu servicii Google.

Google-Apps-logo-large

Migrarea s-a derulat pe parcursul a 2 saptamani, clientul a decis sa nu migreze mail-urile vechi si nici sa foloseasca autentificare utilizand domeniul local. Nu au existat probleme la migrare iar clientii de outlook se sincronizeaza utilizand Google Sync for Outlook, ceea ce permite utilizarea intregului portofolui de servicii mail: contact sharing, task sharing, calendar sharing.

business-google-apps-2

Migrare CRM 3.0 la CRM 2011

Mar 19, 2013

Wirtek utilizeaza Microsoft Dynamics CRM pentru departamentele de Vanzari si Marketing.

Microsoft-dynamics-crm-2011

Datorita necesitatii actualizarii pachetelor de Microsoft Office si sistemelor de operare, dar si datorita instabilitatii sistemului de CRM 3.0 s-a decis migrarea sistemului de CRM 3.0 la CRM 2011.
Intrasys a asigurat consultanta, migrarea si suportul tehnic pentru intregul proces de migrare.
Migrarea a durat 4 saptamani si a constat, in principal, din 3 etape:
1. stabilirea specificatiilor initiale, a cerintelor si a datelor ce trebuie migrate pe noul sistem CRM 2011
2. creearea unei platforme de test si documentarea migrarii
3. instalarea sistemului de Microsoft Dynamics CRM 2011 si implementarea finala.
De asemenea s-a asigurat suportul tehnic pentru instalarea clientilor de Outlook si pentru remedierea problemelor care au aparut in urma migrarii.

crm2011

Migrare Office 365

Nov 23, 2012

In septembrie 2012, Intrasys impreuna cu UPC Romania a oferit consultanta si implementare pentru migrarea sistemului de email al Wirtek la Office 365. A fost prima firma din Cluj care a migrat in totalitate pe servicii de Cloud oferite de Microsoft. Migrarea a durat o saptamana si in timpul derularii proiectului nu a existat nici un timp mort (downtime). De asemenea datele s-au regasit integral pe platforma de office 365 la sfarsitul procesului de migrare.
Wirtek a optat pentru un sistem de sincronizare a Office 365 cu domeniul local, oferind posibilitatea de Single Sign On (userii folosesc acelasi username pentru login pe statiile de lucru si pentru mail/webmail).

office_365

JoliOS

May 8, 2012

    Tot asteptand ChromeOS versiunea instalabila pe PC, am continuat sa caut cel mai potrivit sistem de operare (am ales cu grija cuvantul Potrivit, am evitat “cel mai bun” sau “ideal” deoarece asa ceva nu exista) pentru o utilizare Office care sa porneasca rapid si sa nu consume resurse.     In munca noastra de teren e esential sa poti fi online in cateva secunde, iar Windows-ul de pe laptop nu mai e demult suficient de rapid. Asa ca am facut o lista de conditii pentru un sistem de operare “mobil”
1. sa porneasca rapid (Chrome-ul m-a incantat cu cele 10 secunde ale sale)
2. sa nu consume resurse
3. sa functioneze si cu modele mai vechi de laptop-uri
4. sa ofere suport pentru device-uri mobile de conectare la net (3G/GPRS/Wireless etc)
5. sa ofere suport VPN
6. sa ofere pachetele de office/internet browsing
7. sa fie accesibil la pret
Din start Windows-ul pierde mult teren la punctele 1 si 2. Windows 7 e suficient de rapid, dar din pacate dupa o utilizare indelungata, oricat de bine ar fi ingrijit, performantele sale se inrautatesc. La fel Mac-ul pierde mult teren la (7) si nici nu functioneaza cu arhitecturi PC (cel putin nu “out of the box”). Ramane, deci Linux.
    Dupa muulte instalari de linux in VirtualBox si configurari, am descoperit JoliOS. Este un sistem de operare foarte asemenator ChromeOS in sensul ca toata interfata grafica este, de fapt, o pagina HTML5 incarcata in Chromium. La baza are un Ubuntu, cu toate avantajele oferite de aceasta distributie (inclusiv acces la repository-urile sale).
    In plus, JoliOS isi salveaza toate setarile pe un cont in JoliCloud, ceea ce inseamna ca reinstalarea sistemului de operare nu presupune si reinstalari si reconfigurari, acestea sunt descarcate automat din contul din cloud. Eu personal sunt un mare fan cloud, folosesc frecvent Google Docs/Drive si Amazon CloudDrive si acest lucru nu putea decat sa ma incante.

    JoliOS, acum la versiunea 1.2, se poate instala in 2 moduri: pe partitie separata, ca orice sistem de operare, sau direct din Windows, creeandu-si un fisier care va fi folosit de sistemul de operare ca si hard-disk. Instalarea dureaza aproximativ 5 minute iar sistemul de operare porneste in 15-20 secunde.
    Desi desktop-ul e o pagina web, baietii de la Joli au folosit foarte bine facilitatile offline a arhitecturii HTML5, astfel incat sistemul functioneaza si fara acces la net. In momentul in care accesul este restaurat, el isi sincronizeaza setarile in cloud.

    Surpriza cu adevarat placuta a venit in momentul in care am incercat sa ma conectez la internet folosind un stick de access de la un provider 3G. Acesta a fost recunoscut imediat si in cateva secunde am avut acces la net, FARA SA INSTALEZ NIMIC. La fel s-a intamplat si cu cartelele de acces internet de la providerii de telefonie mobila.

    Long story short, incet incet Joli OS a devenit singul sistem de operare de pe laptop. E usor, rapid si are cam tot ce-mi trebuie. Pentru setari avansate, gen VPN, este nevoie de cunostinte ceva mai aprofundate de linux, dar restul aplicatiilor merg “out of the box”.

Intrasys News in Chrome Web Store

Dec 2, 2011

  Prin aplicatia noastra Intrasys News disponibila incepand de azi in Chrome Web Apps store venim in intampinarea clientilor care doresc o modalitate usoara de accesare a stirilor Intrasys. Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati in Chrome aplicatia noastra din Web Store si aceasta va fi disponibila in meniul rapid al browserului (New Tab). Va multumim ca sunteti aproape de noi!

Intrasys Webstire

Chrome OS

Nov 28, 2011

  Cu totii cunoastem familia de produse Google, incepand de la motorul de cautare pana la sistemele de operare pentru smartophone-uri sau tehnologiile cloud. Ce imi place cel mai mult la Google este atitudinea lor vizionara si curajul de a investi in domenii interesante, poate prea avangardiste pentru multi dintre utilizatorii actuali ai internetului.
  Unul din acestea este Chromium OS. Este un sistem de operare cu un kernel de linux (pana aici nicio surpriza), care insa are doar browserul Chrome instalat. Si aici vine chestia interesanta. Cei de la Google au observat ca in majoritatea timpului folosim calculatorul pentru navigare pe net, fie ca ne verificam mail-ul, fie ca urmarim ce au mai facut prietenii pe facebook, fie ca citim stirile sau ne uitam la poze, ba chiar cu toate serviciile cloud oferite acum, putem pastra si edita documentele, prezentarile si notele noastre pe net. Deci, teoretic, am putea folosi pe laptopurile noastre un singur program: browserul de net. Avantajele sunt clare, sistemul porneste in 20 secunde si e fooarte rapid. Dezavantaje: eu cred ca cel mai mare dezavantaj este faptul ca nu suntem noi obisnuiti cu el. Google a mers mai departe si ofera noul Chromium doar preinstalat pe laptopuri Samsung sau Asus (asa zisele Chromebook-uri), zic eu o miscare foarte indrazneata.
  Din pacate, ca de obicei, noi europenii nu suntem favorizati, si probabil vom vedea in magazine chromebook-ul doar la primavara. Mai avem insa o sansa. Pana sa se hotarasca cei de la Google sa lanseze chromebook-urile pe la noi, sau macar sa ofere varianta instalabila a sistemului de operare, noi avem noroc cu build-urile Hexxeh, un pusti de 17 ani care a lansat o versiune proprie de Chromium, pornind de la sursele disponibile pe site-ul google. In plus varianta lui Hexxeh are suport de Java si Flash. Sau, pentru cei mai norocosi cu laptop-uri Dell, exista si o varianta compilata de 2 entuziasti Linux angajati ai cunoscutei companii . Pe scurt, ideea incepe sa prinda din ce in ce mai mult. Deja ultimul release Hexxeh suporta mult mai multe configuratii hardware si din cate am vazut e destul de stabil.
  Bun, acum cateva cuvinte despre sistemul in sine. Am descarcat si copiat pe USB imaginea de la Hexxeh si am setat laptopul sa booteze de pe usb. In 20 secunde si dupa un wizard scurt cu care am configurat si wireless-ul, a aparut fereastra de login. Am folosit contul de gmail (functioneaza si conturile de google apps) si a pornit Chrome-ul. Navigarea in google mail/calendar/docs e destul de rapida si suportul flash pare a fi stabil. Ce e mai interesant este ca se pot instala aplicatii Chrome folosind Chrome Web Store. Destul de repede am instalat aplicatii gen youtube, facebook si google docs (care de fapt sunt doar linkuri catre site-urile respective) dar si aplicatii mai interesante, cum ar fi ssh jcterm cu care ma pot conecta prin protocolul ssh. De asemenea prin sincronizarea datelor cu contul de gmail, setarile sunt salvate pe serverele google si sunt disponibile in orice browser chrome unde am activata sincronizarea. Asta mi se pare excelent.
  Am scris prea mult poate despre Chrome OS, dar mie mi se pare o chestie interesanta. Eu personal cred ca o sa prinda, mai ales pe segmentul de office si agenti de teren. Si mi se pare oarecum o evolutie normala a sistemelor de operare. Evident ca n-o sa poata fi folosit pe partea de dezvoltare software, CAD sau jocuri, dar eu il folosesc cu placere cand trebuie doar sa-mi verific mail-ul si nu am rabdare 2-3 minute sa porneasca windows-ul sau linux-ul.

Chrome OS

IPv6 ready

Nov 4, 2011

Firma Intrasys a participat la conferinta RIPE ce s-a desfasurat in Dubrovnik in perioada 03 – 06 septembrie 2011. Tema conferintei a fost IPv6. S-au tinut cateva workshopuri foarte interesante si au fost multe discutii libere pe tema aceasta. Migrarea la IPv6 este un proces relativ greoi si care implica destul de multe costuri pentru marii provideri de internet. Pe de alta parte, numarul de adrese IPv4 este limitat. Data exacta in care nu vor mai fi adrese IPv4 disponibile nu conteaza asa mult (este o tema larg vehiculata pe internet, daca s-au terminat in 2010, la inceputul lui 2011 sau cei mai optimisti sustinand ca sunt suficiente pentru inca 2 ani), ideea e ca la un moment dat se vor termina.

RIPE

Noi vom veni in intampinarea clientilor nostrii cu solutii complete de migrare la noul protocol IPv6, deoarece echipa a sustinut teste si certificari in acest domeniu pe care le-a absolvit cu brio. De asemenea testul nostru suprem a fost utilizarea protocolului pentru serviciile de hosting oferite. Astfel clientii actuali sau cei viitori pe partea de gazduire pot alege pentru domeniile lor adrese IPv6. www.intrasys.ro are alocat deja adresa IPv6, de asemenea serverele de DNS.
See you on ipv6!

Pages:12»

Categorii Noutati